Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Pålegg’ Category

Mills Majones – E160a

Se info om halal/haram-status for E160a.

Mills majones inneholder fargestoffet E160a.  Ved bruk av denne brukes ofte gelatin som fargestabilisator. Spørsmålet mitt er da, hvilken type gelatin bruker dere som fargestabilisator mtp dens opprinnelse (vegetabilsk, storfe, svin eller fisk)?

Takk for din henvendelse angående Mills Majones og fargestoff E160a som inngår i produktet.

Type gelatin som brukes i E160a kommer fra fisk.

Håper du med dette har fått tilfredsstillende svar på din henvendelse.

Med vennlig hilsen
Mills Matforum

Rigmor Lindkvist
Forbrukerkontakt

Advertisements

Read Full Post »

Hei
Vi kan informere deg om at ingen av ingrediensene i First Price Sjokopålegg, inneholder inneholder alkohol.

Johannesbrød (E410) kommer fra belgfrukten, johannesbrød og er i familie med bønner og erter. Pulveret blir hentet ut fra bønnene som vokser på tre. Smakstilsettingen er en naturlig prosess.

Vennlig hilsen
Unil Forbrukerkontakt

Read Full Post »

Noras jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker inneholder karminer, og er derved ikke tillatt å spise i følge Hanafi lovskolen.

Hei.

Vi viser til din henvendelse angående vårt produkt Nora Jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker.
Dette produktet inneholder karmin (naturlig, ikke-kjemisk fremstilt).

Med vennlig hilsen
Stabburet AS Forbrukerservice

Postboks 711
1411 Kolbotn
Grønt nummer: 800 33 005

Read Full Post »

Angående tilsatt vitamin D i Synnøve Findens produkter. gulost-d-vitamin-nett

Hei,

Her er svaret jeg fikk I fra vitablend:

“The starting feedstock for D3 is cholesterol. The cholesterol is extracted from lanolin (sheep wool fat) originating from New Zealand sheep not bred for slaughter.

The cholesterol is then subjected to various synthetic reactions culminating in a photochemical rearrangement to cholecalciferol (just like in human skin on exposure to sunlight) The cholecalciferol is then isolated and purified.

Vitamin D3 is considered suitable for vegetarians but not for vegans!

SYNNØVE FINDEN ASA

Read Full Post »

BJERKE

I de produktdatabladene jeg har gjennomgått har jeg ikke funnet forekomst av verken animalsk gelatin, alkohol, eller andre animalske E-stoffer. Uansett er gelatin kun aktuelt i blandede produkter, og siden det er svin i dem, er det vel heller ikke aktuelt for deg å kjøpe disse produkter. Kebabdressingen er garantert uten de nevnte stoffer.

Med vennlig hilsen

Arve Simonsen
Kvalitetsleder
Bjerke Spekemat og Delikatesse AS
Tlf: 33 13 53 50/ 33 13 53 53 (dir).
Fax: 33 13 53 51

Read Full Post »

Oppdatering 15.12.2008
Tine opplyser følgende om vitamin D:

Svar fra Lena Straume var ikke kvalitetssikret godt nok, det beklager vi på det sterkeste. Spørsmålet er nå kvalitetssikret med fagpersoner i TINE. Korrekt svar er:

“D-vitaminet som brukes i TINEs produkter er framstilt fra fåreull. D-vitaminet er godkjent for vegetarianere, Kosher og Halal, men ikke for veganere.”

Kari Stokke
Leder TINE Forbrukersenter

Tidligere svar fra TINE

Tine smør og Tine Setersmør inneholder vitamin D som fremstilles fra naturlig talg fra sau. Da jeg kontaktet forbrukerservice per telefon ble jeg opplyst om at talgen kommer fra dyr som allerede er slaktet. Dette betyr at Tine smør, setersmør og ekstra lettmelk er ikke tillatt å drikke. Q-melk ekstra lettmelk, Melange og Soft margarinene er halal.

TINE Smør – Vitamin D

Vi takker for din henvendelse på internett.

TINE benytter ikke alkohol i produksjonen. Vitamin D som finnes i TINE Smør og TINE Setersmør er fremstilt fra naturlig talg fra sau. Framstillingsprosessen fra talg til vitamin D slik vi finner i maten er komplisert og går gjennom flere trinn. Vitaminet har samme vitamin-effekt som vitamin D fra andre kilder.

Med vennlig hilsen
TINE BA

Lena Straume
Forbrukerkonsulent


GMWA FOODGUIDE on vitamin D status according to the Hanafi madhhab:

Vitamin D is added to all margarines, butters and some types of milk in Norway.

a) One company produces the vitamin D from wool. Will this be permissible to eat?

b) The other company produces vitamin D from tallow from sheep. Is this halal?

In the Name of Allah, the Inspirer of Truth.
Assalamu Alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

(a) It is permissible
(b) Not permissible.

And Allah knows Best
Wa Alaykumussalaam Wa Rahmatullahi Wa Barakatuh
http://www.foodguide.org.uk

Read Full Post »

Gelantin av animalsk fett:
Vi benytter ikke gelantin av animalsk fett.

Alkohol:
Aromatilsetninger inneholder som regel noe alkohol. Aromaer benytter vi noen helt få produkter, men disse produktene blir varmebehandlet før tapping og alkoholen i aromaen vil da fordampe.

Følgende produkter er haram

E-nummer av animalsk opprinnelse:
E120 Karmin benytter vi i:

Bestemor Lerum Bringebærsyltetøy
Bestemor Lerum Jordbærsyltetøy
Lerum lett Jordbærsyltetøy
Lerum Bringebærsyltetøy utan tilsett sukker
Lerum Jordbærsyltetøy utan tilsett sukker

Håper dette kan være til hjelp.

Med vennleg helsing
Lerum Fabrikker AS

E120 – Haram ifølge Hanafi lovskolen.

Read Full Post »

Older Posts »