Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Melkeprodukter’ Category

Oppdatering 15.12.2008
Tine opplyser følgende om vitamin D:

Svar fra Lena Straume var ikke kvalitetssikret godt nok, det beklager vi på det sterkeste. Spørsmålet er nå kvalitetssikret med fagpersoner i TINE. Korrekt svar er:

“D-vitaminet som brukes i TINEs produkter er framstilt fra fåreull. D-vitaminet er godkjent for vegetarianere, Kosher og Halal, men ikke for veganere.”

Kari Stokke
Leder TINE Forbrukersenter

Tidligere svar fra TINE

Tine smør og Tine Setersmør inneholder vitamin D som fremstilles fra naturlig talg fra sau. Da jeg kontaktet forbrukerservice per telefon ble jeg opplyst om at talgen kommer fra dyr som allerede er slaktet. Dette betyr at Tine smør, setersmør og ekstra lettmelk er ikke tillatt å drikke. Q-melk ekstra lettmelk, Melange og Soft margarinene er halal.

TINE Smør – Vitamin D

Vi takker for din henvendelse på internett.

TINE benytter ikke alkohol i produksjonen. Vitamin D som finnes i TINE Smør og TINE Setersmør er fremstilt fra naturlig talg fra sau. Framstillingsprosessen fra talg til vitamin D slik vi finner i maten er komplisert og går gjennom flere trinn. Vitaminet har samme vitamin-effekt som vitamin D fra andre kilder.

Med vennlig hilsen
TINE BA

Lena Straume
Forbrukerkonsulent


GMWA FOODGUIDE on vitamin D status according to the Hanafi madhhab:

Vitamin D is added to all margarines, butters and some types of milk in Norway.

a) One company produces the vitamin D from wool. Will this be permissible to eat?

b) The other company produces vitamin D from tallow from sheep. Is this halal?

In the Name of Allah, the Inspirer of Truth.
Assalamu Alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

(a) It is permissible
(b) Not permissible.

And Allah knows Best
Wa Alaykumussalaam Wa Rahmatullahi Wa Barakatuh
http://www.foodguide.org.uk

Read Full Post »

Alle soft varianter er halal.

SOFT MARGARIN

Takk for din henvendelse angående Soft margarin. vi har flere Soft varianter. Soft Spesial inneholder ikke noe animalsk. Soft Flora, Soft Ekstra, Soft Oliven og Soft Light inneholder alle skummet melk.

Alle våre margariner inneholder D-vitamin som blir utvunnet fra saueull(ikke selve dyret).
Håper du med dette har fått tilfredsstillende svar på din henvendelse.

Med vennlig hilsen
Mills Matforum

Rigmor Lindkvist
forbrukerkontakt

Read Full Post »

Ekstra lettmelk er tilsatt vitamin D som kan utvinnes fra ulike dyr og kan av den grunn være haram. Dersom vitamin D er fremstilt av saueull, er den halal.

Hei.

Vitamin D konsentratet vi bruker er framstilt av saueull.

Med vennlig hilsen
Johan Heggland

Read Full Post »

Hei igjen

Når det gjelder Melange margarin inngår det D-vitaminer som blir utvunnet fra saueull. Det kommer ikke fra selve dyrekroppen, men bare ulla.

Håper du med dette har fått tilfredsstillende svar på din henvendelse.

Med vennlig hilsen
Mills Matforum

Rigmor Lindkvist
Forbrukerkontakt

Read Full Post »

According to the Hanafi madhhab:

GMWA Foodguide UK

Kefir is a type of sour milk. In other words it is a fermented milk product. It is commonly called “dahi” in urdu. I contacted a company who sells Kefir, and they informed me that they do not use alcohol in the production. However, ethanol is produced when lactose or other sugar types are fermented. Thus the final product, the Kefir, contains 25-50 x10^-6 mg alcohol per liter, in other words a whole lot under 0,1% alcohol.

Does this make the Kefir haram? Basically this means, if yeast is ever used with milk, small portions of ethanol will be produced, and thus all baking which includes Kefir/milk with yeast is haram?

In the Name of Allah, the Inspirer of Truth.
Assalamu Alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

No, it would be Halaal. Alcohol is produced when making tea, bread etc. but does not render the product Haraam.

And Allah knows Best
Wa Alaykumussalaam Wa Rahmatullahi Wa Barakatuh
http://www.foodguide.org.uk
Tine Kefir

Vi setter pris på spørsmål fra våre forbrukere. Vi benytter ikke alkohol når vi produserer kefir. Etanol produseres av gjær ved forgjæring av laktose eller andre sukkerarter. I TINE Kefir Økologisk er det 25-50 milliontedels milligram alkohol per liter, med andre ord godt under 0,1%. Dette gjelder kun Kefirmelk da den innholder gjær. Vi håper dette var nyttig informasjon. Takk for at du kontaktet oss.

Har du andre spørsmål om TINE eller TINEs produkter, kontakt oss gjerne igjen. TINE Forbrukersenter treffes på telefon 800 35 999, eller på vår internettside http://www.tine.no.

Med vennlig hilsen
TINE BA

Linda Midtsjø

Forbrukerkonsulent

Les også om “Bread yest, alcohol and permissibility” på SunniPath.com
Shaykh Faraz Rabbani:

Yes, sourdough bread is halal, because the incidental presence of (non-wine) alcohol for non-intoxicating purposes does not render food haram–if it is in an amount that doesn’t intoxicate; isn’t there as an intoxicant; and isn’t consumed because of intoxication.

Read Full Post »