Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Is’ Category

E160a i Dumle-is

E160a kan brukes med gelatin. Dumle-is inneholder E160a, og det ble derfor spurt om den brukes med gelatin, noe den ikke gjør.

Status: tillatt.

Hei

Fargestoffet E160a er utblandet med vann og emulgeringsmiddel, dette emulgeringsmiddel er IKKE gelatin!

Og de emulgeringsmidlene som finnes i denne blandingen behøver ikke deklareres, da det er et hjelpestoff og hverken et allergen eller gelatin.

Håper dette er de opplysningene dere er ute etter.

Med vennlig hilsen

Gerd-Marie Velde Marthinsen
Forbrukerservice, Diplom-is AS
gerd.marthinsen@diplom-is.no
670 66 540 / 954 49 690

Read Full Post »

Hei!

Vi viser til din henvendelse vedrørende ovennevnte.

I de av våre produkter som inneholder gelatin, kommer gelatinet fra svin. E471 er derimot vegetabilsk fett.

Med vennlig hilsen
Anja Drangsholt
Marketingsekretær / Forbrukerkontakt
===============================================
Tel: +47 67 06 65 40 Fax: +47 67 06 66 04
Mob: +47 97 51 14 86 Web: http://www.diplom-is.com
Email: anja.drangsholt@diplom-is.no

Post: Diplom-Is AS, Postboks 23, NO-1483 Skytta
Besøksadresse: Brennavn. 10, 1481 Hagan

Read Full Post »

Hennig-Olsen Is AS

Mange av deres produkter inneholder mysepulver og gelatin.

Mysepulver:

Mysepulver – Biprodukt fra osteproduksjon. Er demineralisert (avsaltet). Inneholder laktose og melkeprotein. (…)

I mysepulveret vi bruker er det spor av løpe (enzym) som brukes i osteproduksjon. Dette enzymet blir utvunnet fra kalvemager, dvs. animalsk opprinnelse.

(Animalsk løpe som ikke kommer fra svin er tillatt i Hanafi skolen.)

Gelatin:

Råstoffet i gelatinproduksjon er det naturlig forekommende proteinet collagen, som man får fra kjøttindustrien. Geltain er altså av animalsk opprinnelse, nærmere bestemt svin. (…)

I Hennig-Olsen Is AS bruker vi geltain i vår Riskrem, Dyreparkisen multipack, Karamellpudding og Mousse-produkter. Små mener gelatin er også tilsatt i Sommerisen og i de fleste andre sorbetene for å få en glatt og myk konsistens.

Kilde: Hennig-Olsen Is AS’ hjemmeside.

Sørlands is Tricolor er også haram grunnet innhold av E120 og gelatin. Med andre ord, det er en god del is fra Hennig-Olsen som inneholder gelatin og rødfargen E120. Les derfor nøye igjennom ingrediensene før du kjøper noe =)

E120 – Haram ifølge Hanafi lovskolen.

Read Full Post »

Er haram grunnet innhold av E120.

E120 – Haram ifølge Hanafi lovskolen.

Read Full Post »

Jordbærisen i Tress fra DiplomIs er haram grunnet innhold av E120 (karmin).

Hei!

Vi har mottatt din henvendelse vedrørende karminer.

Fargestoffet karmin (E120) stammer ganske riktig fra et insekt, nærmere bestemt fra ryggskjoldet til en skjoldlus (hunnen i insektfamilien Dactylopius coccus), som lever på kaktusplanter i Mellom- og Sør-Amerika.

Med vennlig hilsen
Anja Drangsholt
Marketingsekretær / Forbrukerkontakt
===============================================
Tel:   +47 67 06 65 40     Fax: +47 67 06 66 04
Mob: +47 97 51 14 86     Web: http://www.diplom-is.com
Email: anja.drangsholt @ diplom-is.no

Post: Diplom-Is AS, Postboks 23, NO-1483 Skytta
Besøksadresse: Brennavn. 10, 1481 Hagan

E120 – Haram ifølge Hanafi lovskolen.

Read Full Post »