Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Godteri’ Category

Følgende inneholder E120 og er ikke tillatt:

Dent Sour – pastiller

Dent Oi Sour – pastiller

Dent Hals Skogsbær – drops

Advertisements

Read Full Post »

E129 er et syntetisk fargestoff som gir rødfarge og er tillatt.

Har fått følgende svar fra Melba, som importerer Jelly Belly til Norge:

______________________

Hei,

Rødfargen i Jelly Belly produktene heter Red 40 og tilsvarer E129 Allurarød.

E-nummer er en del av et tallsystem for tilsetningsstoffer til mat og drikke som er godkjent i EU.

E foran nummeret står for Europeisk og selve numrene er klassifisert etter innhold. E100 – E180 er farvestoffer.

Med vennlig hilsen
Anne Marie Elnæs

Melba AS
Kirkegt. 2, Postboks 153
N-3521 Jevnaker
Norway

Read Full Post »

Halal godis :)

Halal Sweeties

Her kan man bestille masse forskjellig halal godis fra London.

Veganstore UK

Her kan man blant annet kjøpe halal Haribo.

Halal Godteri

halal

(more…)

Read Full Post »

Minde sjokolade

Hei,

Svar på ditt spørsmål angående tilsetningsstoffer i Julelkuler.
E-stoffer (E 322 og E 476) som benyttes i i Minde Sjokolade Julekuler er basert på vegetabilske råvarer.

Med vennlig hilsen/ Best regards

Sidsel Erlingsen
Kvalitetskontrollsjef/verneleder

http://www.brynildgruppen.no

Read Full Post »

Vinsyre som ingrediens

Mange har nok lagt fra godterier og diverse fra seg i butikken etter å ha lest at varen inneholder vinsyre. Ville med dette klargjøre at vinsyre ikke inneholder vin, noe navnet tilsier.

Vinsyre er en syre, og det er ikke alkohol i selve syra. Vinsyre er en organisk syre, danner store, fargeløse krystaller; finnes i mange frukter, særlig druer. Det benyttes mye som surhetsregulerende middel i saft, syltetøy, drops etc.

Unil forbrukerkontakt

Read Full Post »

Geléprodukter som ikke inneholder gelatin, og kan spises av vegetarianere og muslimer:

Troika
Ifa
Eukament
Nidar Favoritter Mørkerød
Panda lakris (alle varianter)
Sjokoladefamilien (løsvekt)
Bringebær (løsvekt)
– Påskesjokolade
Den mørkerøde varianten av Nidar Favoritter inneholder ikke produkter med gelatin.

Produkter som ikke kan spises av vegetarianere eller muslimer på grunn av innholdet av gelatin (fra svin):

Bamsemums
Skipper
Hobby
Krembanan
Nero
Laban (alle varianter)
Nidar Favoritter blå, gul, rød og påske
Hobby bit (løsvekt)
Sjokolademus (løsvekt)
Skumbananer (løsvekt)
Laban kan ikke spises av muslimer fordi geleen inneholder gelatin fra svin.

Kilde: Nidar

Om E-stoffer og gelatin i Nidars produkter.

Read Full Post »

Godt & Blandet fra Malaco er ikke halal. Dette gjelder ihvertfall de røde, grunnet innhold av E120. De inneholder også E160a og E471 som kan være haram, men Leaf oppgir følgende:

Vegetarian och godis?
De animalske råvarer og tilsetninger som Leaf bruker er gelatin, bivoks, melk, egg og E 120 (karmin). Om et produkt inneholder noe av disse animaleier, fremgår det av ingredienslisten på pakningen.

Stemmer det at fargestoffet E 120 kommer fra en lus?
E 120 (karmin) er et rødt fargestoff som utvinnes fra de tørkede hunnene av insektet Dactylopius coccus costa.

Kilde: Leaf AS

Mallorca blanding fra Malaco (smågodt), skal visstnok være uten E120.

E120 – Haram ifølge Hanafi lovskolen.

Read Full Post »

Older Posts »