Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Halal vs Haram’ Category

Er det noe av animalsk opprinnelse i Deres produkter, spesielt i jernprodukter? Evt hvilke dyr?

Konklusjon: Gevita Jern, Magnesium og Hvitløk tabletter er uten stoffer av animalsk opphav. Resterende produkter inneholder animalske stoffer.

Hei,

Vi har to jernprodukter, Gevita Jern og Gevita Hemjern. Gevita Jern inneholder ingen stoffer av animalsk opprinnelse mens Gevita Hemjern inneholder hemoglobinpulver fra svin. Av andre produkter er det kun Magnesium, Sink og Hvitløk tabletter som ikke inneholer stoffer av animalsk opprinnelse.

Med vennlig hilsen

Gevita AS

John Erdal
Utviklingssjef

Advertisements

Read Full Post »

E160a i Dumle-is

E160a kan brukes med gelatin. Dumle-is inneholder E160a, og det ble derfor spurt om den brukes med gelatin, noe den ikke gjør.

Status: tillatt.

Hei

Fargestoffet E160a er utblandet med vann og emulgeringsmiddel, dette emulgeringsmiddel er IKKE gelatin!

Og de emulgeringsmidlene som finnes i denne blandingen behøver ikke deklareres, da det er et hjelpestoff og hverken et allergen eller gelatin.

Håper dette er de opplysningene dere er ute etter.

Med vennlig hilsen

Gerd-Marie Velde Marthinsen
Forbrukerservice, Diplom-is AS
gerd.marthinsen@diplom-is.no
670 66 540 / 954 49 690

Read Full Post »

Er E471 i Bisca-produktene vegetabilsk?

———- Forwarded message ———-
From: Lone Holsmose <lho@bisca.com>

Hej

Det er vegetabilsk

Mede venlig hilsen
Lone

Read Full Post »

Angående E471 i Pågen produkter:

Status: vegetabilsk.

Hej,

Tack för ditt mail. Det emulgeringsmedel (E471) som vi på Pågen använder
oss av är av helt vegetabiliskt ursprung. Det här gäller även andra E-nr
som kan finnas i våra produkter.

Känn dig alltid välkommen till vår hemsida www.pagen.no – här vill vi ge
dig såväl information som inspiration.

Med Vänlig Hälsning,
Susanne

Konsumentforum
——————————

Susanne Wiborn – med mjöl på fingrarna
Pågen AB
mail to: susanne.wiborn@pagen.se
homepage: http://www.pagen.se

Read Full Post »

Inneholder gelatin av svin, er ikke tillatt å spise.

Dear Ms.,

We want to thank you for your e-mail and your interest in our products.
Regarding your question we can tell you that the gelatine, we use in our products, is made of pig.

We could hopefully answer your question. Of course we are at your disposal for further information.

With kind regards,
for the quality-assurance
Marion Arneitz

Mag. Marion Arneitz
Qualitätssicherung

JOSEF MANNER & COMP. AG
Wilhelminenstraße 6
A-1170 Wien

m.arneitz@manner.com
www.manner.com

Read Full Post »

Følgende inneholder E120 og er ikke tillatt:

Dent Sour – pastiller

Dent Oi Sour – pastiller

Dent Hals Skogsbær – drops

Read Full Post »

CALCIGRAN FORTE (vitamin D og kalsium) TYGGETABLETTER

Calcigran Forte forskrives ofte til folk med vitamin D mangel. Den inneholder desverre gelatin: se felleskatalogen for ingredienser.

Dette gjelder begge typer tyggetabletter; dvs. 500mg/400 IE og 1000 mg/800 IE.

.
Tillatt alternativ

IDÉOS TYGGETABLETTER

Idéos tyggetabletter er et alternativ som ikke inneholder gelatin (se Felleskatalogen for ingredienser).

Produsenten informerer om at de bruker vitamin D fremstilt av lanolin fra saueull. Lanolin er et talgsekret som skilles ut av sebakøse kjertler (kjertler som sitter rundt en hårfollikel) i tilknytning til ull. Altså, er den fremstilt av saueull og dermed tillatt.

Svar fra produsenten:
(more…)

Read Full Post »

Older Posts »