Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Drikke’ Category

Oppdatering 15.12.2008
Tine opplyser følgende om vitamin D:

Svar fra Lena Straume var ikke kvalitetssikret godt nok, det beklager vi på det sterkeste. Spørsmålet er nå kvalitetssikret med fagpersoner i TINE. Korrekt svar er:

“D-vitaminet som brukes i TINEs produkter er framstilt fra fåreull. D-vitaminet er godkjent for vegetarianere, Kosher og Halal, men ikke for veganere.”

Kari Stokke
Leder TINE Forbrukersenter

Tidligere svar fra TINE

Tine smør og Tine Setersmør inneholder vitamin D som fremstilles fra naturlig talg fra sau. Da jeg kontaktet forbrukerservice per telefon ble jeg opplyst om at talgen kommer fra dyr som allerede er slaktet. Dette betyr at Tine smør, setersmør og ekstra lettmelk er ikke tillatt å drikke. Q-melk ekstra lettmelk, Melange og Soft margarinene er halal.

TINE Smør – Vitamin D

Vi takker for din henvendelse på internett.

TINE benytter ikke alkohol i produksjonen. Vitamin D som finnes i TINE Smør og TINE Setersmør er fremstilt fra naturlig talg fra sau. Framstillingsprosessen fra talg til vitamin D slik vi finner i maten er komplisert og går gjennom flere trinn. Vitaminet har samme vitamin-effekt som vitamin D fra andre kilder.

Med vennlig hilsen
TINE BA

Lena Straume
Forbrukerkonsulent


GMWA FOODGUIDE on vitamin D status according to the Hanafi madhhab:

Vitamin D is added to all margarines, butters and some types of milk in Norway.

a) One company produces the vitamin D from wool. Will this be permissible to eat?

b) The other company produces vitamin D from tallow from sheep. Is this halal?

In the Name of Allah, the Inspirer of Truth.
Assalamu Alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

(a) It is permissible
(b) Not permissible.

And Allah knows Best
Wa Alaykumussalaam Wa Rahmatullahi Wa Barakatuh
http://www.foodguide.org.uk

Read Full Post »

E160a I Solo og Solo Super

Vegetarians should be aware that some manufacturers use gelatine as a stabiliser.

Kilde: UK Food Guide

Ved bruk av E160a brukes ofte gelatin som stabilisator og gelatin oppgis ikke blant ingrediensene. For mer info: http://www.albalagh.net/halal/col1.shtml

Hei,

Ringnes har to produkter i sin portefølje som inneholder fiskegelatin som fargestabilisator.

Både Solo og Solo Super inneholder fiskegelatin. Solo Super Pasjon inneholder derimot ikke fiskegelatin.

I norske lover og forskrifter blir fiskegelatin ikke sett på som en ingrediens, men et prosesshjelpemiddel, og er derfor ikke merkepliktig.

I Ringnes forholder vi oss til myndighetenes gjeldende regler for merking av våre produkter.

Vennlig hilsen
Liv Skjærstad
Forbrukerkontakt

NB! Solo Pluss Pasjonsfrukt som inneholder E120 er haram.

Read Full Post »

Solo Pasjonsfrukt

Solo Pluss Pasjonsfrukt er haram grunnet innhold av karminer (E120).

E120 – Haram ifølge Hanafi lovskolen.

Read Full Post »

Ekstra lettmelk er tilsatt vitamin D som kan utvinnes fra ulike dyr og kan av den grunn være haram. Dersom vitamin D er fremstilt av saueull, er den halal.

Hei.

Vitamin D konsentratet vi bruker er framstilt av saueull.

Med vennlig hilsen
Johan Heggland

Read Full Post »

Tine Iskaffe

TINE IsKaffe – E471

Vi takker for din henvendelse på internett.

Vi setter stor pris på spørsmål fra våre forbrukere. E 471 er Mono- og diglyserider av spisefettsyrer og kan være av enten vegetabilsk eller animalsk opprinnelse. Når det gjelder TINEs produkter har vår leverandør bekreftet at den er av vegetabilsk opprinnelse. Du finner det i Piano dessertene og IsKaffe. Takk for at du kontaktet oss.

Med vennlig hilsen
TINE BA

Lena Straume
Forbrukerkonsulent

Read Full Post »