Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Halal vs Haram’ Category

Ferromax 65 mg

Er noe av innholdet (inklusive hjelpestoffene) i Ferromax 65 mg av animalsk opprinnelse?

Hei,

Nei, Ferromax inneholder ikke råvarer av animalsk opprinnelse. Jernet er fra mineraler.

Mvh Anne Kjøde

Medisinsk rådgiver
Weifa AS

Read Full Post »

Freia Gelé – Markjordbærsmak

Jeg har kommet over én type gelé fra Freia som ikke inneholder gelatin.
NB! Alle de andre smakene jeg så inneholdt gelatin.

dsc00038

Read Full Post »

Baxt

Hei,
Viser til din henvendelse sist uke.

Det benyttes kun vegetabilsk fett i våre kakebunner. Også emulgatoren (E471) er basert på vegetabilske fettsyrer.

Ønsker deg en fortsatt god sommer!

Med vennlig hilsen/ Best regards,
Lotte Conradsen

Produktsjef

Read Full Post »

Har dere en liste tilgjengelig med oversikt over alle deres produkter som inneholder gelatin?

Hei, og beklager sent svar !

Følgende produkter inneholder gelatin (opprinnelse er storfe/okse):

  • Ostekaker, hele og biter
  • Bløtkaker, hele og biter
  • Marsipankaker, hele og biter
  • Banankake
  • Luganokake (grønn marsipankake)
  • Sjokolademoussekaker
  • Bostonkaker
  • Cappuchinokaker
  • Fromasjkaker
  • Jordbærgelekaker

Med vennlig hilsen
Forbrukerkontakt Bakers AS
http://www.bakers.no

Read Full Post »

Halal/haram kjøtt

Angående halal/haram status med tanke på kjøtt i følge Hanafi lovskolen:

Kort sagt, all kjøtt er haram inntil det motsatte kan bevises. Les følgende for mer informasjon:

(…)

One should also remember that, originally all things are permissible unless proven to be unlawful (al-Asl fi al-Ashya al-Ibaha), however, the case with meat is different, in that it is unlawful until proven to be Halal.

The proof on this is the narration of Adi ibn Hatim (Allah be pleased with him) already quoted where he said to the Messenger of Allah (Allah bless him & give him peace): “O Messenger of Allah! At times, I let go of my hunting dog but I find with it another dog and I am unaware which of the two hunted the animal? The Messenger of Allah (Allah bless him & give him peace) said: “Don’t eat (from the hunted animal), for you have pronounced the name of Allah on your dog and not on the other.” (Sahih al-Bukhari, no 5486)

This Hadith clearly indicates that when there is doubt in the animal being Halal, it will be unlawful to consume it, which signifies that meat is originally unlawful (hurmah) until proven to be Halal. Had it been originally Halal, the Messenger of Allah (Allah bless him & give him peace) would not have ordered Adi (Allah be pleased with him) to abstain from consuming it.

This also serves as an answer to those who state that the organization certifying products as “Halal” is responsible, and thus, any sins for eating the chickens will go to the certifying organization. It is the responsibility of every individual that he/she investigates the authenticity of such statements and then consumes the meat.

Moreover, if one did that which was in one’s capacity (i.e. investigating), then although the sin for consuming Haram meat may not be committed but the effects of eating Harm will still remain. This effect, as stated previously, will have its toll on one’s worship, Dua, and on life in general.

May Allah Most High guide us all to the straight path and keep us far away from unlawful and doubtful food, Ameen.

And Allah knows best

Mufti Muhammad ibn Adam al-Kawthari

Les hele svaret på SunniPath.com
Les også om emnet i Mukhtasar al Quduri

Read Full Post »

Hei

De E stoffer som brukes i våre produkter er fra vegetabilske kilder.

Mvh

Fag – og Utviklingssjef
John Tore Syversen

http://www.unibake.no/c-60-SKOGA.aspx

Read Full Post »

McDonalds

Brukes det dyrefett i McFries?

1. MacFries (Pommes frites)

Lokale produsenter
Da vi i McDonald’s er svært opptatt av miljø, benytter vi lokale produsenter i den grad vi kan, slik at vi får det vi kaller ”kortreist mat”.

Norsk MacFries
I dette tilfellet kan jeg fortelle at den norske MacFries produseres av topp kvalitet, norske poteter, spesielt dyrket for McDonald’s. Det blir stilt svært strenge krav til bruk av plantevernsmidler/gjødsling i dyrking av disse potetene.

Produksjonsprosessen av MacFries skjer hos GRO Industrier AS i Tønsberg, som er en av landets fremste hva gjelder fremstilling av pommes frites. Her blir potetene foredlet. De sorteres, vaskes, skrelles, renses, vaskes, kuttes, kokes og tørkes, før de blir forfritert i en 100% vegetabilsk olje.

MacFries blir så distribuert ut til våre restauranter i Norge. Vi jobber hele tiden med å optimalisere mhp. bedre tilpassede forpakninger, slik at vi reduserer transporten så mye vi kan for å bidra til et bedre miljø.

2. Cheese
Den osten som blant annet brukes i “filet o fish” inneholder løpe. Hva slags løpe er det? (Mikrobiell eller animalsk, i så fall hvilket dyr?)

Den inneholder løpe animalsk, fra storfe.

3. E-stoffer i Sundae is/ Mc Flurry
I isene tilsettes det E-stoffer som blant annet er mono-/diglyserider av fettsyrer. Er disse animalske?

3. Stabilisatorer og emulgatorer (fortykningsmidler)
Er hjelpestoffer som brukes i isen for å få pisket inn luft, og for at isen skal få en kremete konsistens. Vi bruker disse ulike typene:

Navn – Funksjon – Opprinnelse
E407 Karrageenan – Stabilisere iskremen – Rødalger
E466 Karboksymetylcellulose (CMC) – Stabilisere iskremen - Cellulose (trær)
E412 Guarkjernemel – Stabilisere iskremen – Belgfrukt
E410 Johannesbrødkjernemel – Stabilisere iskremen – Belgfrukt
E460 Mikrokrystallinsk cellulose – Stabilisere iskremen - Cellulose
E440 Pektin – Stabilisere iskremen – Skall fra sitrusfrukter
E401 Natrium-alginat – Stabilisere iskremen – Brunalger
E471 Mono- og diglycerider av fettsyrer – Emulgator (binder fett til vann) - Plantefett
E1422 Acetylert distivelsesadipat – Stabilisere iskremen - Stivelse fra planter
E322 Lecitin – Emulgator for kjeks og sjokolade Soya – Ssolsikke

4. E-stoffer i paiene
De nevnte E-stoffene brukes også i paiene. Er disse animalske eller vegetabilske?

E535 (Sodium ferrocyanide) Fremstilles syntetisk
E170 (Calcium carbonate) Fremstilles av kalkstein og kritt
E330 (Citric acid) Fremstilles av sitron
E507 (Hydrochloric Acid) Saltsyre, Fremstilles syntetisk
E500 (Sodium carbonate) Fremstilles syntetisk av koksalt (Soda finnes i naturen)

Med vennlig hilsen
Emil J
McDonald`s Norge AS
Storgata 15
0155 OSLO

5. Burgerbrød
What about the buns used in fish burgers? Does they contains any animal fat?

Hei
Thank you for your mail
Our bread holds vegetable oil also.

Mvh
McDonald`s kundesenter
Carina Høyer

McFries in the UK. site hit<br /> counter

Read Full Post »

Animalsk løpe som ikke kommer fra svin er tillatt i Hanafi lovskolen.

Hei

Jeg har noen spørsmål vedrørende Deres cheezprodukter. Det første jeg lurer på er om informasjonen som oppgis om ingrediensene på den svenske nettsiden også gjelder OLW varene i Norge? Til slutt lurer jeg på hva slags løpe det er i osten som brukes i cheezproduktene. Er løpen mikrobiell eller animalsk, i så fall hvilket dyr?

Svar:

Hej!

Tack för ditt mail.

Alla ingredienser som står på våra produkter eller på hemsidan gäller för samtliga produkter, oavsett vilket land dom säljs i. Löpen i våra Cheezprodukter är animalisk och kommer av löpe från ko.

Ha en bra dag!

Vänliga hälsningar

Pernilla Törnkvist
Konsumentkontakt
OLW Sverige AB

Read Full Post »

Gelatin

Gelatin – opprinnelse er storfe (okse)

Alkohol:

Alkohol i form av romaroma og romessens i følgende kaker:

Jacob (varenr 5717)
Jordbær(gele)kake (varenr. 5106, 5176 og 5213)
Napoleon (varenr 5210)
Romboller (varenr 5219)
Romkake (varenr 5110 og 5177)
Årstidskake, sommer (varenr 5541)

Vi håper dette var et fullgodt svar på Deres henvendelse; ta kontakt dersom De trenger ytterligere opplysninger!

Med vennlig hilsen
Rigmor Longva
Kvalitetssjef
Bakers AS
Tlf. 22 97 44 50
Mob. 93 40 89 32
rigmor.longva @ bakers.no

Read Full Post »

Gelantin av animalsk fett:
Vi benytter ikke gelantin av animalsk fett.

Alkohol:
Aromatilsetninger inneholder som regel noe alkohol. Aromaer benytter vi noen helt få produkter, men disse produktene blir varmebehandlet før tapping og alkoholen i aromaen vil da fordampe.

Følgende produkter er haram

E-nummer av animalsk opprinnelse:
E120 Karmin benytter vi i:

Bestemor Lerum Bringebærsyltetøy
Bestemor Lerum Jordbærsyltetøy
Lerum lett Jordbærsyltetøy
Lerum Bringebærsyltetøy utan tilsett sukker
Lerum Jordbærsyltetøy utan tilsett sukker

Håper dette kan være til hjelp.

Med vennleg helsing
Lerum Fabrikker AS

E120 – Haram ifølge Hanafi lovskolen.

Read Full Post »

« Newer Posts - Older Posts »

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 62 other followers